tirsdag den 15. juni 2010

Kinesisk Gong Fu Cha ceremoni


Kinesisk Gong Fu Cha ceremoni med ti år gammel Yunnan Jing Mai Mountain vild puerh fra Simply Tea i Aarhus. En mild og jordagtig te, høstet højt over havets overflade, fra nogle af verdens ældste tetræer i Yunnan provinsen i det sydvestlige Kina. En absolut farvorit blandt mine rå/grønne puerh teer

På billedet ses et traditionelt kinesisk tebord i bambus med en bakke til spildvand underneden, endvidere en af de nedenfor viste Yi Xing potter i en rød Zisha lerskål (beregnet til at holde tepotten varm med opsamlet spildvand fra brygningen), kop og dekanterings kande i mørk Zisha ler, metal si til at filtrere teen og et "cha dao" ("te bestik") i bambus; tang til at håndtere kopper og tepottens låg, syl til at rense pottens tud for blade, skraber til at rense potten for brugte blade samt tragt og ske til at komme te i potten.
Bordet og cha dao er købt i Den Kinesiske Butik i København, dekanterings kanden, koppen og sien er hjemtaget fra Kina som en fødselsdagsgave fra en vendinde, Yi Xing potten og Zisha lerskålen (kaldet en "tebåd") er fundet på kræmmermarkeder

Der findes mange måder at udføre en Gong Fu Cha ceremoni på. Jeg arbejder på at mestre selv den mest simple form. Så snart jeg har opnået det, regner jeg med at skrive en guide

Ingen kommentarer:

Send en kommentar