søndag den 23. maj 2010

Varer fra De Japanske Haver, Nørre Broby på Fyn

Med fare for at denne her blog udvikler sig til at blive mere "Tanker om Teudstyr" end "Tanker om Te" - jeg lover at der snart kommer nogle indlæg udelukkende om te - så vil jeg alligevel lige vise gårsdagens indkøb fra en tur i De Japanske Haver i Nørre Broby på Fyn.


Forreste række, fra venstre: En skål (ca. 18 cm i diameter) samt to traditionelle japanske chawan (teskåle) med bordskånere i træ. Den brede chawan (ca. 12 cm i diamater) til venstre er med en helt klassisk glasur med et abstrakt fisk og net mønster mens den anden smallere (ca. 10,5 cm. i diameter) er med den meget smukke og effektfulde krakkelerede Raku glasur.
Chawan som disse bruges traditonelt til indtagelse af matcha tre i forbindelse med den japanske teceremoni (chanoyu), men i det daglige egner de sig glimrende til at drikke helt almindelig grøn te af.
Anden række: To japanske tokoname (tepotter), begge med en simpel sort dekoration (ikke synlig på billederne, flere billeder senere), indbygget tefilter i metal og et rumindhold på ca. 0.35 L. De er perfekte til at brygge en eller to kopper te ad gangen, således at ens te altid er helt friskbrygget. Jeg arbejder på en guide til brygning i tokoname.

De Japanske Haver har også en online butik; www.japanshoppen.dk, hvor man kan se en lille del af deres udvalg, men desværre opdateres shoppen ikke så ofte, så det kan til hver en tid anbefales at tage forbi den fysiske butik. Ikke mindst for at opleve den fantastiske have, hvor der bl.a. forefindes et traditionelt japanske teceremoni hus, hvor der fra tid til anden afholdes teceremonier for publikum.
Priserne i butikken er, grundet egen import, særdeles rimelige.

Vi fik også kigget på teudvalget i butikken og prøvet en kop matcha i havens restaurant. Men mere om det, samt billeder fra haven, senere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar